Kadınlar mahallede açılan kurslarda meslek sahibi oluyor


​Adıyaman Cumhuriyet Mahallesi kadınları mahallelerinde açılan el sanatları, dikiş ve nakış gibi kurslarda hem meslek öğreniyor hem de ev ekonomilerine katkı sunuyor

post

 Adıyaman    24.03.2021 19:53:23    Bu İçerik 1178 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Mahalle Muhtarı Abdurrahim Aydın ve Usta Öğreticiler Derneği'nin katkılarıyla açılan 100 kadın çeşitli meslek dallarında eğitim alıyor.

Mahalle Muhtarı Abdurrahim Aydın çalışmaların faydalı olduğuna değinerek "Bu kurslar hem eğitici hem öğretici olarak faaliyet vermektedir. Mahalledeki bayanlarımıza bu kurslarda giyim, dikiş, nakış, el sanatları, halk oyunları, kuaför gibi farklı alanlarda eğitim vererek meslek sahibi olmaları sağlanmaktadır. Bu kurslarda mahalle sakinlerimizin gelip kayıt oluşturması yeterli oluyor. Kurs faaliyetlerini fazlalaştırmayı ve kurslara daha çok kursiyer kazandırmak için yoğun bir çaba sarf ediyoruz. Bu çalışmalardan dolayı çok mutlu ve gururluyuz. Çalışmalarımıza başlamadan önce bu etkinlikleri mahalleye kazandırmayı bir borç bildik ve kazandırdık. Tabii ki hocalarımızın bir istekleri olduğunda onu karşılayacağımızı beyan ediyoruz. Biz hocalarımızla beraber bu işe başladık. İnşallah sonda başarıya tam ulaşacağız." dedi.


Kursta usta öğreticilik yapan Şirin Yıldırım "Giyim bölümünde usta öğreticilik yapıyorum. Burada kursumu açtım. Mahalle bayanlarının kursumuza aldık. Burada hem kendi evlerindeki eski eşyalarını getirip değerlendiriyorlar hem evlerine katkıda bulunuyorlar. Bu konuda muhtarımız bize çok destek verdi. Toplamda bizim 100 kayıtlı öğrencimiz var. Biz elimizden geldiğince öğrendiklerimizi onlara aktarmaya çalışıyoruz. Ve onlarda öğrenmek için ellerinden geleni yapıyorlar." ifadelerini kullandı.

"Mesleğimizde kendimizi ilerletmeye çalışıyoruz"

Devletin çalışmalarına destek vermesini beklediklerini belirten Aysel Gümüş "Mesleğimizde kendimizi ilerletmeye çalışıyoruz. Bu konuda öğrencilerimiz bize destek oluyor. Biz de onlara yardımcı oluyoruz. Böyle bir ortamın gelişmesi kendileri açısından çok iyidir. Kursumuzda sevdikleri meslekleri yapmaları çok güzel bir şey, pike takımıdır, nakış, el sanatları, makine nakışı, el nakışı, nevresim dikmek gibi birçok şeyi öğreniyorlar. Daha farklı şeyler üretmeye çalışıyoruz. Devletimizin bu konuda bize yardım etmesini diliyoruz. Burada muhtarımız bize çok destek veriyor, Allah razı olsun kendisinden. Devletimizin kadrolarla alakalı bir ortam oluşturması gerekiyor." şeklinde konuştu.

"Bu işi severek yapıyoruz"

Giyim kursu açan Zeriban Toktak ise "12 kayıtlı öğrencim var kurs genelinde 100 öğrencimiz var. Bu işi severek yapıyoruz. Kursun mahallemizin içinde olması bizim için ayrı bir avantajdır. Kaybolan değerlerimizi tekrardan gün yüzüne çıkarmak bizim için çok güzel bir şeydir. Bundan halkımız da çok memnun. El nakışı, makine nakışı, giyim, eski eşyaları değerlendiriyoruz ve daha çok geri dönüşüme yöneliyoruz." dedi.

Kursiyer Mülkiye Gürbüz "Burayı bizlere açtıkları için çok teşekkür ediyorum. Gelip bir şeyler öğreniyoruz. Muhtarımıza, hocamıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Diğer bir kursiyer olan Senem Özdaş "Kursa gelmekteki amacımız yeni nesillere ya da şu an ki durumlara göre meslek edinmek. İşsizlik konusunda bizim de önümüz açılsın istiyoruz. Gençler olarak destek veriyoruz. Bütün gençlerden desek bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Dikiş kursu usta öğreticisi ise "İnşallah kısmet olursa bütün ev kadınlarına işimizle ilgili bilgi verip yetiştireceğiz. Onlarda kendi çaplarında bir şeyler öğrenecekler. dikişin bütün inceliklerini anlatmaya çalışıyoruz. Muhtarımıza da çok teşekkür ediyoruz, bu şekilde destekler bekliyoruz. Yetkililerinde bu konuda bizlere yardımcı olmalarını bekliyoruz." dedi. (İLKHA)

 VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ

kadınlar,meslek,cumhuriyet mahallesi