Mahalle halkı salgın hastalık endişesi taşıyor


​​​​​​​​Adıyaman'ın Alitaşı Mahallesi Küme Evleri'nde ikamet eden vatandaşlar alt yapı yetersiz olduğu için salgın hastalık riskiyle karşı karşıya olduklarını belirtti.

post

 Adıyaman    25.01.2021 11:54:39    Bu İçerik 1472 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Adıyaman merkez Alitaşı Mahallesi'ne bağlı Çimen Küme Evleri sakinlerinin sorunlarını yerinde dinleyen Mahalle Muhtarı Mustafa İlik, mahalle sakinlerinin salgın riskiyle yaşadıklarını belirtti.

İlik "Mahallemize bağlı Çimen Küme Evleri yıllardır alt yapı ve yol sorunu yaşamakta, burada oturan binlerce aile salgın riski taşımaktadır. Yazın tozdan, kışın çamurdan mağdur oluyorlar. En önemli sorun ise atık sular kanalizasyon kanalları olmadığından çukurlarda birikmekte ve hastalığa yol açmaktadır." dedi.

"Altyapı eksikliği var"

Sorunlarının giderilmesi için yetkililere seslenen İlik, "Adıyaman Belediyesi sorumluluğunda olan Çimen Küme Evleri'nin sorunu yıllardan beri bir türlü çözülememiştir. Her dönem seçilen ve mahalle halkına alt yapı yapılacak sözünü veren belediye başkanları ve yetkililer sözünde durmamış ve buralarda yaşayan vatandaşları mağdur etmiştir. İnsan ve çevre sağlığını tehdit eden bu tablo Adıyaman'ın yıllarca nasıl ihmal edildiğini göstermektedir. Hangi asırda yaşıyoruz, burada yaşayan vatandaşların sağlıklı yaşamaya hakları yok mu? Altyapısız köy kalmayan bu ülkede, bu manzarayı yaşamak Adıyaman'a yakışmıyor. Foseptik çukurları, belediye ekiplerin vidanjörle pis suları boşaltmasına rağmen, zaman zaman taşıyor. Sızan pis sular ise, mahallenin içinden akan çaya ve bazı evlerin hemen önüne akıyor. Pis sular hem kötü kokuya hem de sağlıksız bir yaşam ortamının oluşmasına neden oluyor. Altyapı eksikliği var. Belediye ekipleri zaman zaman gelerek vidanjörle pis suları tahliye ediyor ama bu çalışmalar yetersiz kalıyor. Adıyaman Belediyesi sınırları içerisinde olan Çimen Küme Evleri'nin sorunlarını Belediye Başkanı Süleyman Kılıç'ın bizzat yerinde görerek çok acilen çözmesini bekliyoruz. Mahalle halkı atık su parasını, elektriğini, vergisini ödediği halde hizmet gelmemesi bizleri üzmektedir." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
4

adıyaman,alitaşı mah,salgın,mustafa ilik