İnternet alt yapısı olmayan köylerde EBA sorunu


Türkiye'de 10 Mart 2020 tarihinde görülen Coronavirus vakalarının ardından yüz yüze eğitime ara verildi. Bu dönemde internet alt yapısı olmayan köylerde kalan öğrenciler, EBA'ya ulaşmada sorun yaşıyor.

post

 Adıyaman    14.01.2021 12:03:22    Bu İçerik 2772 kez görüntülendi.

07.10.22

 


EBA üzerinden işlenmeye devam eden canlı dersler, internet, tablet ve bilgisayar sıkıntısı çeken öğrencilerin derslerden geri kalmasına neden oluyor.

Pandemi süreciyle birlikte birçok vatandaşın şikâyet ettiği internete erişim sorunu, EBA'yla birlikte daha da artmaya başladı.

Tepeönü köyü Muhtarı Ziya Ayhan, köylerinde internet sıkıntısı olduğunu belirterek, "İlçemizde 16 tane köyümüz var. Köylerimizin hiçbirisinde internet altyapısı olmadığı için çocuklarımız mağdur, zaten okula gidemiyorlar. Köylerde okul da yok, hepsi ilçe merkezine gidiyor. İlçe merkezindeki öğretmenler köye gelip eğitim veremiyorlar. Öğrencilerimizin EBA üzerinden işlenen canlı dersleri takip edebilmesi için internet olması lazım.  Pandemi nedeniyle 2020 Mart ayından bu yana tüm derslerden geri kalan öğrencilerimizin derslerden geri kalma mağduriyetlerini gidermek lazım. Bunun için köylerde internet alt yapısının bir an önce sorunsuz çalışacak hale getirilmesi gerekiyor." dedi.

"Köyde okuyan öğrenciler çok mağdur oldu"

Covid-19 pandemisi nedeniyle 16 Mart 2020 tarihinden itibaren uzaktan eğitime geçilmesinin ardından özellikle köyler dezavantajlı duruma düştü. Birçok köy öğrencisi taşımalı eğitimin beraberinde getirdiği sıkıntıların yanı sıra internet ve dijital materyalden de mahrum kalınca ders işleyemez hale geldi.

Öğrencilerin sıkıntılar yaşadığını dile getiren Taşkoyu köyü Muhtarı Hacı Avcı "Bizim öğrencilerimiz köy olarak çok mağdur durumdadırlar. İnternet ve internet altyapısı köyümüzde yok. Öğrenciler öğrenciliklerini unutacak duruma geldi. Köyümüz çok büyük, o kadar öğrenci içerisinde iki öğrencinin tableti var, bu tabletler de öğrenciler için çok yetersiz. Bizim büyük sorunumuz internettir. İnternet alt yapısı olsa öğrencilerimiz mağdur olmayacaklardır. Bu konuda gerekli girişimler yapılarak öğrencilerimizin okulla irtibatlarının sağlanması temennimizdir." (İLKHA)
 

https://ilkha.com/egitim/internet-alt-yapisi-olmayan-koylerde-eba-sorunu-149278