"Seçimlerin ülkemiz için hayırlı olmasını diliyoruz"


31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri için sandık başına giden adaylar ve vatandaşlar, seçimlerin ülke için hayırlar getirmesi temennisinde bulundular.

post

 Adıyaman    31.03.2019 12:48:27    Bu İçerik 2004 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Adıyaman'da sabah saat 07.00'de başlayan oy kullanma işlemi saat 16.00'da sona erecek. Yüzbinlerce vatandaşın sandık başına gidecek olmasını heyecanla bekleyenlerin başındaysa belediye başkan adayları ve muhtar adayları geliyor. Okul önlerinde kendi adaylarının seçmen kâğıdını dağıtan muhtar yakınları da aynı heyecanı yaşıyor.

AK Parti Adıyaman Belediye Başkan Adayı Süleyman Kılınç, Türkiye Petrolleri Ortaokulu'nda oyunu kullandıktan sonra basına açıklamalarda bulundu.

Kılınç, " Bu süreci geride bırakıp yeni bir sürece başlamak lazımdır. Memleketimizin buna ihtiyacı var. Dört aydır ciddi bir çalışma içeresindeyiz. Halkımızın çok güzel bir teveccühü var. Bu dört ay çok şükür çok güzel geçti. Bu anlamda farklı partilerin siyasi aktörleri tebrik ediyorum. Bu süreci geride bırakıp yeni bir sürece başlamak lazımdır. Memleketimizin buna ihtiyacı var, bir an önce buna yönelmek lazım. Sürekli seçimin gündemimiz de olmaması lazım, artık bu seçim sürecinin bitmesi lazım. Önümüzdeki beş yıl inşallah seçim olmayacak. Bu anlamda bir sükûnet olacak. Hem ekonomik hem sosyal ve kültürel anlam bir gelişme olacak. Vatandaşlarımız rahat edecek inşallah temennimiz bu." dedi.

"Her seçim bir beka sorudur"

Türkiye'nin jeopolitik konumu ve içerisinde bulunduğu sosyo-kültürel yapısından dolayı sürekli tehdit altında olduğunu vurgulayan Kılınç, seçimleri bir beka sorunu olarak tanımladı.

Seçimlerin sükûnet içeresinde geçmesini temenni eden Kılınç, "Ülkemizin bulunduğu ortam ve coğrafi konum, sosyo-kültürel yapısı itibariyle, her seçim aslında bizim için beka sorunudur. Çünkü seçim sürecinde her türlü manipülasyon yapılıyor. Ama ben inanıyorum ki halkımızın ferasetiyle ve basiretiyle gerekli cevabı verecektir, bu tür manipülasyonlara. Özellikle muhtar adaylarımız açısından biraz daha hassas olmak lazım. Gerekli önlemler alınmıştır buna eminim. En ufak bir öfke anında her türlü sıkıntı olabilir. Bu anlamda öfkelerine sahip çıkmaları lazım. Teskin olmaları noktasında gereğini yapmalarını rica ediyoruz. Nihayetinde bir seçimdir hayatın her yönü değildir. Siyaset hayatın küçük bir parçasıdır. Dolayısıyla ölüm kalım meselesi değildir. Bu anlamda sonuç ne çıkarsa çıksın halkımızın verdiği karar saygı duyacağız." ifadelerini kullandı.

Barbaros Mahallesi Muhtar Adayı Abuzer Gaffari Akgül de "Temennimiz, bu seçimin hayırlara vesile olmasıdır. Kavgasız, gürültüsüz sükûnet içerisinde geçmesidir." şeklinde konuştu.

75 yaşındaki engelli Emine Güneş ise "Memlekete hayırlı olması için oy kullanmaya geldim. İnşallah bu seçimler hayırlara vesile olur. Hiçbir sıkıntı çıkmaz." diye konuştu. (Cemil Özdaş- İLKHA)