Adıyaman'da arıcılık ve kümes hayvancılığı destekleme projesinin tanıtımı yapıldıAdıyaman'da PKK'ya ait yaşam malzemesi ele geçirildi


Arıcılık, ipekböcekçiliği, kaz ve hindi yetiştiriciliği yatırımlarının desteklenmesi projesi tanıtım toplantısı yapıldı.

post

 Adıyaman    07.01.2021 09:30:12    Bu İçerik 3172 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Adıyaman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen tanıtım projesinde kimlerin nasıl faydalanabileceği anlatıldı.

Gerçekleştirilen proje bilgilendirme toplantısında konuşan İl Müdürü Nurettin Kıyas, Adıyaman'da arıcılığın iyi seviyelerde olmasına rağmen bu konuda yapılacak daha çok şeyin olduğunu, arıcılığı mevcut seviyesinden çok daha üst seviyelere taşımak için arıcılara her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

Kıyas, uygulama rehberi yayınlanarak hayata geçirilen bu projenin Adıyaman arı yetiştiricileri için çok önemli bir fırsat olduğunu, il müdürlüğü personeli olarak, şartlara haiz olan bütün arıcılara bu projeden faydalandırmak için çalışacaklarını ifade ederek projenin tüm arıcılara hayırlı olmasını temenni etti.

Yapılan değerlendirme sonucunda yetiştirici tarafından alımları tamamlandıktan ve yerinde tespit edildikten sonra hak ediş düzenlenecek ve tek seferde ödeme işlemi gerçekleştirileceği belirtildi.

Arı Yetiştiricileri Birliğine üye, Arıcılık kayıt sistemine (AKS) müracaat tarihi itibariyle en az 3 yıldır kayıtlı, AKS deki aktif kovan sayısı bakımından 50 ve üstü arılı kovana sahip, bal üretimine ilaveten bulunduğu bölge ve ekotip dikkate alınarak diğer arı ürünlerinden arı sütü, polen, propolis, arı ekmeği, (perga), arı zehiri, apilarnil'den en az ikisini üreteceğini taahhüt eden arıcılar faydalanabilecek olup arıcılık hibe desteği konusunda aynı haneden karı, koca, kardeş; anne, baba olması durumunda asil listeye giren veya puanı en yüksek olan tek bir yetiştirici değerlendirmeye alınacak. (İLKHA)
 

kümeshayvancılığı,arıcılık,il tarım