Dr. Süleyman Kılınç Ankara temaslarını değerlendirdi


Adıyaman'ın birçok sorununu masaya yatıran ve geçmiş dönemden kalan borçları bitirme noktasına getiren Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç Ankara Temasları hakkında değerlendirmede bulundu.

post

 Adıyaman    30.12.2020 10:41:49    Bu İçerik 7292 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Adıyaman'a hizmet noktasında elinden gelini yamaya çalıştığını ve bağlamda Ankara'ya sık sık ziyaretlerle Adıyaman'ın durumunu görüşmeye iden Başkan Kılınç Ankara'dan Adıyaman için Güzel haberlerle döndüğünü belirtti.

Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar ile daha önceden palanladıkları bir ziyaret olduğunu belirten Kılınç, "Adıyaman'ın daha yaşanabilir bir kent, gençlerin düşünen ve üreten bireyler olmasını amaçladıklarını dile getiren Kılınç "Geçen hafta Ankara'ya gitmiştik. İlk önce Sanayi ve Teknoloji Bakanımızı ziyaret ettik. Gençlerimize yönelik bilimsel yatırımlar yani bir bilim merkezi düşündük. Ama şu aşamada bilim merkezinden ziyade deney ve atölyeler noktasında destek olacaklarını söylediler. Biz bununla birlikte özellikle dezavantajlı bölgelerimizde ve dezavantajlı mahallelerimizde modüler kütüphane dediğimiz 14-15 günde kurulan, hızlı kurulan bir kütüphanedir. Ders çalışma, internete girme, kitap kafe tarzı bir kütüphane önerimiz oldu. Daha önce de örnekleri vardı. Bizi kırmadılar bir kısmını biz yapacağız, dediğimiz şekilde uygulamaya geçse bilsek bir kısmını da Kültür Bakanlığımız yapacak. Sağlık Bakanlığı da destek verecek. Böyle bir planlama var. Şu an bunun üzerinde çalışıyor, bunun verimini alıyoruz. Birtakım talimatlar da verildi. Şehrimizde tekno kent noktasında destek isteğimize bu konuda da olumlu baktı. Sanayi Bakanımızdan istediğimiz bir diğer şey TÜBİTAK ile birlikte okullara kütüphane yapacağız. Bunlarla ilgili talimatlarını verdiler. Bunları takip ediyoruz. " dedi.

"Adıyaman'ın turistik yerleri için bir video hazırlanmasını istedik"

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'u ziyaret edip Adıyaman'ın tanıtımı için videolar çekilmesi talebinde bulunduklarını belirten Kılınç "Daha sonra Turizm Bakanımızı ziyaret ettik. Adıyaman’ımızdaki Nemrut Festivali hakkında taleplerimizi iletmiştik. Bu konuda elinden geleni yapacağını söyledi. Tabii bu pandemi den dolayı kimse bir şey yapamadı. Böyle bir talepte bulunduk. O da elinden geleni yapacağını söyledi 2022 yılındaki Nemrut Festivali noktasında kendisinden destek istedik. Gerekli girişimlerde bulunacağını söyledi. Adıyaman'ın turistik yerleri için bir video hazırlanmasını istedik. Bu talebimizi de kendilerine ilettik, dedi ki 'Ben her ile bir danışman göndereceğim. O sizinle irtibata geçecek o ilin tarihi kültürel değerlerini kendisine iletin. Birlikte Adıyaman’ı tanıtmak noktasında kısa videolar yapın.' Adıyaman'da milattan önceki döneme heykel resmini kendilerine gösterince çok ilgisini çekti. Çünkü aşağı yukarı Şanlıurfa’da ki Göbekli Tepe’nin yıllarına denk geliyor. Bunu çok önemsedi kendilerinin bilim kuruluna bu heykelin tanıtımı noktasında talimatlar verdi." ifadelerini kullandı.

"Tarım Bakanımızdan Kuşaklama kanalı için destek istedik"

Kılınç, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'den destek istediklerini belirterek, "Tarım Bakanı'mızdan kuşaklama kanalımız yaklaşık 20-30 yıllık bir hikâyesi olan ve en ufak yağmurda sel felaketine maruz kalıyor. Onların desteklerini istedik. Şehrimizde bildiğiniz gibi mezarlığın yanında ve şehrin ortasında hayvan pazarı var. Nahoş bir ortam var. Çöpler depolanıyor. Kâhta yolunda düşündüğümüz 140 dönümlük bir mera alanı var. Bu alana hem hayvan pazarı hem de mezbahane için istedik. 'Ne lazımsa yaparım.' dedi. Katı atıkla ilgili, enerjinin erken elde edilmesi noktasında bir talebimiz oldu. Buna da olumlu yaklaştılar. Adıyaman tarım kentidir. Dolayısıyla sulanılabilir araziler noktasında ısrarla Koçali barajının öne alınmasını ve bir an önce bitirilmesi noktasında bu durumu vurguladık, bu konuya da olumlu yaklaştılar. İnşallah hızlı bir şekilde desteklerini göreceğiz. Bizim için önemli olan bu kaynaklar noktasında Çelikhan’daki Çat barajı'nın önemini vurguladık. Çünkü oradaki araziler bizim su çektiğimiz yerden su alıyorlar. Ama o Çat barajı biterse o su bize kalacak. Bu alanda hızlandırılmasını talep ettik.

Valilik ile birlikte düşündüğümüz Tarım mükemmeliyet Merkezi noktasında taleplerimizi ilettik. 10 milyonluk bir yatırım yapacağız, bu Türkiye'de ilk olacak. Bunun içinde gıda, badem işlemesi var, sanayiye yönelik İşlemlerin yapılmasını ilettik, orada ARGE birimi olacak. Tarımla ilgili çiftçilerimizin bilgilerini arttıracak eğitimler yapılacak. Orada kurutma ortamı olacak ve Türkiye'de çok nadir görülen Tarım Meslek Lisesi noktasında talepte bulunduk. Tarım mükemmeliyet merkezinin yanında Tarım Meslek Lisesi yapılacak. Bu konuda da Milli Eğitim Bakanımız olumlu baktı. Tarım Bakanı'mızdan fide ve fidan desteği istedik. e-belediye dediğimiz daha çok gelişime yönelik çevrimiçi hizmetler noktasında İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ile konuştuk. O da destek olacağını söylemişti. Ama bu pandemi süreci araya girince yapamadık." ifadelerini kullandık.

"Çocuklarımız parklarda güvenli bir şekilde kalabilecekler"

Parklardaki güvenlik sorunlarına çözüm üretme noktasında gayret ettiklerini belirten Kılınç "Parkların güvenliği çok önemli özellikle çocuk kayıpları, hırsızlık bu gibi durumlar için kamera koyacağız. Adıyaman emniyetimizde bu noktada talimat verdi. Bu konuda Adıyaman için ciddi bir kazanım olur. Çocuklarımız parklarda güvenli bir şekilde kalabilecekler." şeklinde konuştu.

Adıyaman'ın oto park sorunu için görüşmelerde bulunduklarını belirten Kılınç, "Milli Eğitim Bakanımızı da ziyaret ettik, tablet isteğimizi kendisine ilettik, tablet sayısının daha da artırılması için talepte bulunduk. Onlar da sağ olsunlar gerekeni yapacaklarını belirtti. Bizim Adıyaman'da ciddi bir şekilde otopark sorunumuz var. O yüzden Gazi Ortaokulu'nun yerine Adıyaman Belediyesinin başka bir yerde okul yapmak suretiyle oranın otopark olmasını talep ettik." dedi.

"Ceza evi sorununu ilettik"

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile görüşüp depremden hasar gören ve yıkımı gerçekleşecek olan ceza evi ve gardiyanların durumu hakkında bilgi verdiklerini belirten Kılınç, "Adalet bakanımızı ziyaret ettik. Milletvekilimiz Ahmet Aydın sağ olsunlar kapıları çok rahat bir şekilde gitmemize sağladılar. Adalet Bakanımıza şu an en büyük sorunumuz cezaevi sorunu cezaevinde çalışan gardiyanların çok büyük sıkıntıları var. Hepsi dışarıda bu konuda da 2021 yılının ilk ayında ihalesi yapılacak diye bize bilgi verdi. Eski Başbakanımız Binali Yıldırım Bey’i ziyaret ettik, deneyimlerinden ve tecrübelerinden yararlandık. Adıyaman'a davet ettik ve bizi kabul etti. Adıyaman'a gelirse devlet tecrübelerinden yararlanacağız. İsmet Yılmaz Bey'i ziyaret ettik. Adıyaman'a olan hizmetlerinden bahsetti. Kendini Adıyaman’la ilgili tecrübelerini düşüncelerine yaptıkları hizmetlerden dolayı kendilerine teşekkür ettik." ifadelerini kullandı.

"Hastane Kavşağı düzenlenmesi talebinde bulunduk"

Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu'nu ziyaret ettiklerini belirten Kılınç, "Ulaştırma Bakanımızı ziyaret ederek Atatürk Bulvarı’nın karayollarına ait olduğunu dolayısıyla araç sayısına göre sinyalizasyon sistemi çalışmasını istedik. Bu konuda 10 kavşağımız var. Asfalt noktasında da gerekeceğini yapacaklarını söylediler. Ulaştırma Bakanımıza özellikle hastane kavşağının orada otogarın olması, hem 400 Yataklı Hastanenin olması, hem Kadın Doğum ve  Çocuk Hastanesi'nin oraya taşınması, 5 tane ilçenin o Kavşağı kullanması o kavşak hakkında düzenleme yapılması gerektiğini söyledik." şeklinde konuştu.

Adıyaman'da hamam sorunu ve onarım gereken camiler hakkında konuştuklarını belirten Kılınç, ""Vakıflar Genel Müdürlüğüne uğradık Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden de bizim Vakıf camilerinin hızlandırılması için talepte bulunduk. Yemek noktasında desteklerini istedik. Sağ olsunlar olumlu yaklaştılar. Adıyaman'da hamamımız yok. Eskiden bir Paşa Hamamı bir de Belediye Hamamı vardı. Biz Paşa hamamını Vakıflardan istedik.

"Millet Bahçesinin bitirilmesi için talimat verildi"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'u ziyaret ettiklerine değinen Kılınç, "Bakanımıza da Millet Bahçesi'nin geciktiğini söyledik. Tabii haklı olarak Millet Bahçesine itirazlar olunca, olmadı. Bakanımız da genel müdürlerine söyledi. Bunu hızlı bir şekilde bitirelim diye söyledi. Millet bahçesinin de bir an önce bitmesi noktasında gerekenin yapılacağını belirtti. Kentsel dönüşümle ilgili bir vatandaşın çok değerinin altında fiyat verildiğini bunun artırılması noktasında taleplerimiz oldu. Maliyetler noktasına indirim yapılmasını özellikle o bölgenin fakir insanlardan oluştuğunu pozitif ayrımcılık yapmamız gerektiğini söyledik. Sağ olsunlar bakanımız da maliyetler üzerinden yüzde otuz indirim yaptı. 10 yıllık vade süresi verdi. Biz de dedik ki 10 yıl azdır ve 15 yıla çıkardı. Daha önce Oturakçı Pazarı için bize ödenek hazırlamıştı kendilerine teşekkür ettik. Adıyaman Kale’sinin cephelerinin uzatılmasına başlayacağız. Bu konuda bize destek verdiler. Çevre bakanlığımızdan tahsis istedik. Özellikle eski çöplüğün yerine 170 dönümlük bir çöp alanı var o bölgenin tahsisini ve oranının rehabilite edilmesi konusunda bir talebimiz vardı. Bu şekilde hizmetlerimiz devam edecek. Bu görüşmelerimiz devam edecek. Her seferinde başka bir proje ile gideceğiz. Daha güzel daha iyi bir Adıyaman noktasında hepimiz de elimizden geleni yapacağız." dedi.

başka kılınç,ankara teması,değerlendirme,adıyamann,