Kültür mirasının içki reklamlarında kullanılmasına tepki


​​​​​​​Bir içki firmasının kültür mirasımızı kullanarak içki reklamı yapmasına büyük tepki gösteren vatandaşlar, yetkililere çağrıda bulunarak bu saygısızlığın cezasız kalmamasını istedi.

post

 Adıyaman    24.12.2020 13:33:55    Bu İçerik 4999 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Müslüman toplumda insanların inanç ve değerlerine, kültür mirasına yönelik saldırılara bir yenisi eklendi. “Tuborg" denilen alkollü içki firması Nemrut dağı, Malabadi köprüsü, Kayme sarayı gibi 81ilin tarihi ve inanç değerlerini, insanlık mirasını "Şehirler serisi" adı altında içki kullanımını teşvik etmek ve arttırmak için reklam aracı yapmasına her kesimden tepki geldi.

"Ürün derhal toplatılmalı ve halkımızdan özür dilenmelidir"

Adıyaman Kent Konseyi Başkanı Sinan Temel konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Türkiye’mizin bütün şehirleri gibi Adıyaman’ımızın isminin de bir tarihi değeri ile birlikte bir alkol firmasının bira kutusunda kullanıldığını teessürle öğrendik. Adıyaman’ımızın ve tarihi mirasımızın bira kutusunda reklam amaçlı kullanılması ilimiz kamuoyunu rahatsız etmiştir. Adıyaman ile alkol ürünlerinin reklam amaçlı da olsa yan yana gelmesine aklen, vicdanen ve bu şehrin şahsi manevisi olarak karşı çıkıyoruz. Şehrimizi ve değerlerimizi korumak ve sahip çıkmak adına alkole meze yapılmasını reddediyoruz. Firmayı şiddetle protesto ediyor ve şiddetle kınıyoruz. Bu şeni ve hadsiz fiil asla kabul edilemez. Ürün derhal toplatılmalı ve halkımızdan özür dilenmelidir. Yetkililerimizden acil olarak konuya el atmalarını ve gerekli hukuki süreci başlatmalarını bekliyoruz." dedi.

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz ise konuyla ilgili olarak, "Adıyaman’ımızı ve tarihi bir değerini reklam aracı olarak kullanarak kapitalist emellerine alet edenleri protesto ediyor ve de esefle kınıyorum. Bu rezalete hemen dur denmeli diyor, Yetkilileri müdahale etmeye davet ediyorum." ifadelerini kullandı.

Gazeteci Yazar Bilal Karadağ, "Güzelim Adıyaman’ımızın ismini ve tarihi bir değerini bira şişesine nakşedip, reklam amaçlı kullanmanın ahlaki değerlerle bağdaşmadığını belirtiyor, ilimize reva görülen bu menfi fiili nefretle kınıyorum." diyerek tepki gösterdi.