Tarım sektörünün bölgedeki en büyük buluşması Diyarbakır'da başlıyor


Diyarbakır 10'cu Tarım ve Hayvancılık Fuarı 2-6 Nisan tarihleri arasında TÜYAP Diyarbakır Fuar Ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

post

 Ekonomi    30.03.2019 10:59:08    Bu İçerik 13939 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Diyarbakır 10'cu Tarım ve Hayvancılık Fuarı 2 Nisan Salı ile 6 Nisan Cumartesi günleri arasında birçok kurum ve meslek odalarının katkılarıyla TÜYAP Diyarbakır Fuar Ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Tarımsal Mekanizasyon ve Teknolojileri, Hayvansal Üretim Makineleri, Sera Teknolojileri, Su ve Sulama Teknolojileri, Gübreler, Zirai İlaçlar, Tohum-Fide-Fidan ve Bahçecilik İlgili Teknolojiler, Ekolojik Tarım, Agro Bilişim, Hayvan Sağlığı ve Veterinerlik Hizmetleri-İlaçları-Ekipmanları konularında faaliyet gösteren sektörün lider firmalarının katılımıyla bu sene 10'uncu kez düzenlenecek olan Diyarbakır Tarım Hayvancılık Fuarı, tarım sektöründeki devlet hibelerinin, teşviklerinin ön plana çıktığı bu dönemde Diyarbakır ve bölge ekonomisi için önemli bir misyon üstleniyor.

4 salon ile yarı açık sergileme alanında 115 firma ve firma temsilciliğinin katılımıyla açılacak olan fuarın, çiftçilerin teknolojiyi yakından izlemesi, takip etmesi, bu teknolojiyi satın alarak, toprağı verimli tekniklerle işlemesi, bölgenin bereketli topraklarından, ülkenin tarım sektörüne katma değer yaratacak ve can damarı olan GAP projesine de olumlu katkılar sağlayacağı belirtiliyor.

2018 yılında 114 bin 300 ilgili tarafından ziyaret edilen ve bu sene Fuar ile ilgili yapılan yurtiçi ve yurtdışı tanıtımlar neticesinde bu rakamın üstünde ziyaretçinin gelmesi öngörülüyor. Bölgenin beklenen buluşması haline gelen Diyarbakır Tarım Hayvancılık Fuarı, Diyarbakır başta olmak üzere Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerindeki tüm illerin çiftçisine, hayvancılık ile uğrasan profesyonellere, akademisyenlere ve sektör ilgililerine gelişmeleri topluca göstermesi açısından büyük önem taşımakta olup, tarım hayvancılık konusunda bölge yatırımlarına da ışık tutacak.

Diyarbakır ve ilçeleri başta olmak üzere, Şanlıurfa, Gaziantep, Adıyaman, Mardin, Batman, Elazığ, Malatya, Van, Bingöl, Bitlis, Kilis, Şırnak, Erzincan, Siirt, Muş illerinden mazot desteği sağlanarak 500’e yakın otobüs ile çiftçilerin sektördeki yenilikleri, teknolojideki gelişmeleri takip etmelerine ve verimli tekniklerle üretim yapılmasına fuar vesilesi ile imkân sağlanmış olacak.

KOSGEB tarafından desteklenen ve 2 Nisan 2019- Salı tarihinde ziyarete açılacak olan Diyarbakır Tarım Hayvancılık Fuarı’na giriş ücretsiz olup 2-3-4-5 Nisan tarihlerinde 09:30 – 18:00; 6 Nisan- Cumartesi tarihinde ise 09:30 – 17:00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.(Ramazan Zeren – İLKHA)

tüyap,tarım,diyarbakır,fuar ve kongre,kosgeb