Adıyaman'da çiftçilere 20 bin nar fidesi dağıtıldı


​Türkiye’nin nar üretiminde önemli bir yere sahip olan Adıyaman’ın Samsat ilçesinde çiftçilere nar fidesi dağıtıldı.

post

 Adıyaman    09.12.2020 11:51:15    Bu İçerik 3652 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Ekonomisinin büyük bir bölümü tarıma dayanan Adıyaman’da çiftçilerin nar yetiştiriciliğine olan ilgisi her geçen gün artıyor. Son yıllarda üretim alanını genişleten Samsatlı çiftçilere Meyveciliği Geliştirme Projesi kapsamında İl Özel İdaresinin desteği ile 20 bin nar fidanı dağıtıldı.

Üretimi artırılarak Samsat ilçesinin tarımı başta olmak üzere sosyo-ekonomik yapısına ciddi katkılar sağlayan nar üretimi ilçenin geleneksel tarım algısını da değiştiriyor.

Son yıllarda Adıyaman'da meyvecilik alanında çok ciddi gelişmelerin yaşandığını belirten Vali Mahmut Çuhadar, "Çiftçilerimizin gelirinin artırılması amacıyla İl Özel İdaremizin desteği ile ilimizde ve ilçelerimizde meyveciliği yaygınlaştırma çalışmalarımız devam etmektedir. Bu kapsamda Besni ve Sincik ilçelerimize 18 bin 500 ceviz fidanı, Besni, Gerger ve Gölbaşı ilçelerimize 33 bin 690 cennet hurması fidanı ve Samsat ilçemize 20 bin nar fidanı dağıtıyoruz. İl Özel İdaremiz Meyveciliği Geliştirme Projesi kapsamında toplam 842 bin TL’lik bir kaynak ayırdı." dedi.

"İklim ve toprak yapısı bakımından Adıyaman, Türkiye’de en kaliteli nar üretim merkezlerinden biridir." diyen Çuhadar şöyle devam etti:

Nar üretimi bakımında Türkiye’de 9'uncu sırada yer alan Adıyaman’da 13 bin 440 dekar alanda yıllık 13 bin 890 ton nar üretimi yapılmaktadır. Biz bunu 20 bin tona ulaştırmanın gayreti içerisinde olacağız. Cennet hurması üretiminde ise Türkiye’de 4'üncü sırada yer alan Adıyaman'da 2 bin 115 dekar alanda toplam 7 bin 863 kilogram hurma elde edilmektedir. Bunu da iki katına çıkarmayı hedefliyoruz. Bundan sonra hedefimiz daha çok çiftçiyi desteklemek olacak. Çiftçiyi desteklemek ülke ekonomisini desteklemektir.
 Konuşmaların ardından çiftçilere nar fidanı dağıtımı yapıldı.

Törene Vali Mahmut Çuhadar, Samsat Kaymakamı Aziz Oğuz Alemdaroğlu, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Can Erdoğan, İl Özel İdare Genel Sekreteri Sami Işık, Tarım ve Orman İl Müdürü Nurettin Kıyas, Samsat Belediye Başkanı Halil Fırat ve çiftçiler katıldı.(İLKHA)
 

https://ilkha.com/ekonomi/adiyaman-da-ciftcilere-20-bin-nar-fidesi-dagitildi-145688