İmam hatip okulları başarılarını katlamaya devam ediyor


Adıyaman Anadolu İmam Hatip Proje Ortaokulu "Sağlıklı Bir Yaşam İçin Doğru Gübreleme" adlı projesiyle katıldığı TÜBİTAK bilim yarışmasında Türkiye ikincisi oldu.

post

 Adıyaman    03.12.2020 11:32:50    Bu İçerik 5638 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Adıyaman Anadolu İmam Hatip Proje Ortaokulu Müdürü Gaffari İzci, Türkiye genelinde dereceye giren okullar arasında imam hatip okullarının sürekli olarak yer almasının ayrı bir mutluluk olduğunu söyledi.

Proje hakkında bilgi veren İzci "2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında Adıyaman Anadolu İmam Hatip Proje Ortaokulu olarak Malatya finallerinde bölge birincisi olduk ve Türkiye finalinde yarışmaya hak kazandık. Türkiye finallerinde de Türkiye ikinciliği derecesini elde ederek bu güne kadar lise ve ortaokul seviyesinde ilimizin kazandığı en yüksek derecenin sahibi olduk." dedi.

İzci, ahlaki misyonla birlikte imam hatiplerin bilime de ciddi katı sunduğundan bahsederek "Projemiz, coğrafya öğretmenimiz Mehmet Özçelik danışmanlığında okulumuz 7/ C sınıfı öğrencileri Ahmet Özçelik ve Mustafa Güneş tarafından hazırlandı. Öğrencilerimiz bu başarıları ile geleceğin bilim insanları olma yolunda önemli bir adım atmışlardır. Proje İmam Hatip Ortaokulu olarak öğrencilerimizin daha birçok başarıya imza atacaklarına inancımız tamdır. Ahlaki misyonun yanında bilime sunduğu katkılardan dolayı imam hatip ortaokulu öğrencilerinin bu başarılarından dolayı son derece gururluyuz.  Danışman öğretmen Mehmet Özçelik’i, öğrencilerimiz Mustafa Güneş ve Ahmet Özçelik’i ve projemize büyük katkı sunan Orhan Güneş hocamızı tebrik ediyoruz. Hem okulumuza hem de şehrimize böyle bir başarı getirdikleri için mutlu ve gururluyuz.  Hiçbir başarı tesadüf değildir." ifadelerini kullandı. (İLKHA)