Ali Bozkurt Hoca kabri başında anıldı


​​​​​​​Covid-19 salgınına yakalandıktan sonra 20 Ağustos 2020'de hayatını kaybeden Eğitimci yazar emekli Ali Bozkurt meslektaşları tarafında 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle kabri başında anıldı.

post

 Adıyaman    23.11.2020 13:46:13    Bu İçerik 6337 kez görüntülendi.

07.10.22

 


​Adıyaman'da İmam Hatip Okulunun ilk öğrencilerden eğitimci yazar Ali Bozkurt Hoca, imam hatipte okumayı kendisi için büyük bir nimet saydığını vurgulayan bir ilim adamıydı.

66 yıllık hayatında ilme ve öğrenmeye dair birçok çalışmanın içerisinde yer alan Adıyaman'ın sevilen ve sayılan simalarından Ali Bozkurt Hoca, Adıyaman Devlet Hastanesi yoğun bakımında 20 gün tedavi görmüş ve hayatını kaybetmişti.

Adıyaman İl Milli eğitim Müdürü Ahmet Alagöz, Karikatürist Ahmet Akil Yağınlı, Sinan Temel, hasan Tosun ve Ahmet Doğan ve diğer eğitimciler Ali Bozkurt'un kabri başında dua etti.

İLKHA'ya verdiği demeçlerinde, çocuklarının hem dünya hem de ahiretini düşünen ebeveynlerin, imam hatip okullarına çocuklarını çekinmeden göndermeleri gerektiğini söyleyen Eğitimci Yazar Ali Bozkurt Hoca, "İmam hatibe gitmek benim için en büyük bir nimetti." ifadelerini kullanmış ve İmam Hatip ile ilgili anılarını şöyle aktarmıştı:

"Adıyaman'da henüz imam hatip okullarının açılmadığı dönemde il dışına imam hatip okumak için gittiğini anlatan Bozkurt, "İmam hatibe gittiğim zaman Adıyaman'da imam hatip okulu henüz açılmamıştı. Yatılı okul imtihanlarına girdim ve Kahramanmaraş İmam Hatip Ortaokuluna kayıt yaptırdım. Ben, kayıt yaptırıp okumaya başladıktan 4 sene sonra Adıyaman'da da imam hatip açıldı.

Adıyaman'da ilk İmam hatiplilerden birisiyim. 28 Şubat sürecinde, imam hatipteki öğrenciler azalmıştı. Bir sınıfta sadece 13 öğrenci vardı. Öğrencilerin moralleri bozuktu. Üniversiteye gitme konusunda önleri kesilmiş, puanları kırılıyordu. Zamanımızda imam hatipliler, hiçbir üniversiteye giremedikleri gibi Ankara İlahiyat Fakültesi'ne bile giremiyorlardı. Ankara İlahiyat Fakültesi'ne sadece lise mezunları girebiliyordu."  (Cemil Özdaş Adıyaman Basın)

aliozkurt,kabir,anıldı,adıyaman,dua,meb,siantemel