Adıyaman'da Afet Müdahale Planı toplantısı yapıldı


​Adıyaman’da oluşabilecek afetlere karşı yerel imkânların değerlendirildiği Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) Koordinasyon toplantısı yapıldı.

post

 Adıyaman    17.11.2020 09:52:29    Bu İçerik 1188 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Vali Mahmut Çuhadar Başkanlığında düzenlene toplantıya Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut, Vali Yardımcısı Halid Yıldız, Belediye Başkan yardımcıları, Adıyaman Üniversitesi öğretim üyeleri ve ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri katıldı.

Adıyaman İl Afet Müdahale Planı’nın tüm ilde uygulanabilirliğini artırmak ve afetlere karşı hazırlıklı olmak, kurum ve kuruluşlara görevlerini hatırlatmak ve koordinasyonu sağlamak amacıyla yapılan bilgilendirme toplantısında Vali Yardımcısı Halid Yıldız, Adıyaman Afet Müdahale Planı sunumunu gerçekleştirerek, Adıyaman’ın depremselliği, kentte meydana gelmesi muhtemel afetler, ortaya çıkabilecek ikincil afetler, TAMP hizmet grubu operasyon planları, yerel düzey yönetim sistemi, hizmet grupları, hizmet grubu operasyon planları ana ve destek çözüm ortakları, kentte afet anında destek verecek iller ve Afet Yönetim Karar Destek Sistemi ile ilgili bilgiler verdi.

Toplantıda değerlendirmelerde bulunan Vali Çuhadar, "Doğal afetler ve depremler sadece Adıyaman ilimizin değil, ülkemizin ve dünyanın bir gerçeği. Depremler toplumun tamamını etkileyen afetlerdir. Bu gerçeği bilerek yaşamak ve bilerek hazırlık yapmak gerekir. Bugünkü toplantımızda meydana gelebilecek olası bir deprem veya afette eksikliklerimizi gözden geçirmek amacıyla bir araya geldik. Bu sadece Valiliğimiz veya Belediyenin değil, tüm kurumların ortak paydası olan bir meseledir. Depremin etkilerini en aza indirebilmenin en temel kurallarında biri de vatandaşlarımızın bu konuya duyarlı olmalarıdır. Temennimiz afetlerin hiç yaşanmamasıdır. ”dedi.

Türkiye’nin bir deprem ülkesi olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Süleyman Kılınç ise, “Türkiye’de yaklaşık 5 yüz fay hattı var. Adıyaman’ın ise kuzey kısmı birinci derece, kentimizin yerleşkesi ise ikinci derecede deprem bölgesidir. Bu toplantıyı yapmamızın amacı somut adımlar atmaktır. Belediye olarak öncelikle ana bulvarda kolonları kesilen ticari alanları belirleyeceğiz. Bu peyder pey devam edip tüm alanları kapsayacak. Öncelikle bataklığı kurutmak lazım. Fay hattının net bir şekilde belirlenip imarın buna göre yapılması lazım.” ifadelerini kullandı.

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut ise, Adıyaman’da bütün binalara deprem analizi yapılması gerektiğini kaydetti. Toplantı, görüş ve önerilerin ardından sona erdi. (İLKHA)

YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.